IPA CLUB - ANATOLI NEWSPAPER


https://drive.google.com/file/d/0By-TlLbrs7tYQWxSZnZzcWN2Wm8/view?usp=sharing



“Πριν από λίγο καιρό δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από την Αθήνα ότι θα επισκεφθεί τον Άγιο Νικόλαο για ολιγοήμερες διακοπές ένα νεαρό ζευγάρι αστυνομικών από την Ελβετία και πως θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με το Τμήμα της Ένωσης του Λασιθίου και αν θα μπορούσα να τους ξεναγήσω στον όμορφο νομό μας”, αφηγείται ο Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Λασιθίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Κώστας Φραγκάκης.
Αυτή είναι η αρχή μιας ιστορίας διακοπών στην περιοχή μας που θα μπορούσε να αφορά αρκετούς επισκέπτες οι οποίοι έχουν γνωστούς και φίλους στην περιοχή και αναζητούν να βιώσουν με τη συνδρομή τους την πραγματική ζωή του τόπου. Μόνο που στην περίπτωση αυτή η ιστορία διαφοροποιείται, διότι το νεαρό ζευγάρι δεν γνώριζε κανένα στην περιοχή, αλλά κατάφεραν να ζήσουν τον καλύτερο μήνα του μέλιτος στον Άγιο Νικόλαο, χάρη στους συναδέλφους τους. 
Όλα ξεκίνησαν όταν το νεαρό ζευγάρι αξιοποίηση τη συμμετοχή του στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών. Ή Ένωση έχει 300.000 μέλη σε 62 χώρες του κόσμου και είναι η μοναδική παγκόσμια οργάνωση αστυνομικών, χωρίς διακρίσεις βαθμού, γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χωρίς συνδικαλιστικές ή πολιτικές επιδιώξεις. Αποτελεί ένα Σύλλογο που προωθεί ουσιαστικά την φιλία, τη συνεργασία και τον εθελοντισμό. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι πρόκειται για μια πολύ μεγάλη οργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει προχωρήσει σε πολλές δράσεις στήριξης των μελών της, όπως είναι το μεγάλο παγκόσμιο δίκτυο που διαθέτει για εκπτωτικές παροχές στα μέλη της. Αυτό το δίκτυο προσπαθεί να αναδείξει και να προωθήσει στην τοπική αγορά του νομού Λασιθίου και το Τοπικό Τμήμα της Ένωσης, με στόχο να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή. 
“Σχεδόν όλοι οι αστυνομικοί μέλη της Ένωσης ανά τον κόσμο, επιλέγουν να πάνε διακοπές σε περιοχές που υπάρχουν συμβεβλημένα με την Διεθνή Ένωση καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, δηλαδή μετέχουν στο “I.P.A. club” και έχουν το σχετικό σήμα.  Διότι αφενός έχουν κάποια έκπτωση, αφετέρου γνωρίζουν πως μπορούν να έχουν τη γνώση και την στήριξη συναδέλφων τους στην περιοχή αφού δραστηριοποιείται η Ένωση εκεί. Έτσι, δημιουργείται τουριστικό ρεύμα και κερδίζουν επαγγελματίες στις περιοχές αυτές. Με τη λογική αυτή εμείς, προωθούμε στο νομό Λασιθίου την συνεργασία με τους επαγγελματίες και προτείνουμε να γίνουν μέλη, διότι τα μέλη μας επιλέγουν με βάση αυτή τη λίστα σε κάθε περιοχή”, επισημαίνει ο κ. Φραγκάκης.    
Άλλωστε το παράδειγμα του νιόπαντρου ζευγαριού από την Ελβετία είναι χαρακτηριστικό και αποτελεί την καλύτερη, ζωντανή διαφήμιση για τον τόπο και η αφήγηση του Προέδρου, δίνει ζωντανή την αίσθηση πως μπορεί να στηριχτεί μ’ ένα διαφορετικό τρόπο ο τουρισμός στην περιοχή, δημιουργώντας επισκέπτες – πρεσβευτές στις χώρες τους, ενώ ενισχύει ταυτόχρονα τους ντόπιους επαγγελματίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
“Οργανώσαμε μαζί με τους συναδέλφους ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλια της κοπέλας, τους καλωσορίσαμε με μια ξενάγηση στις Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού μας, δείχνοντας πως λειτουργεί η Αστυνομία στην Ελλάδα. Συζητούσαμε επί ώρες σχετικά με τις Υπηρεσιακές και προσωπικές ζωές μας, όπως θα έκαναν δύο φίλοι που γνωρίζονται και στο τέλος της ημέρας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη για μια εκδρομή – ξενάγηση στην πόλη και στις ταβέρνες του Αγίου Νικολάου. Έτσι και έγινε λοιπόν, ήταν τόσα πολλά που με ρωτούσαν καθώς έβλεπαν όλα όσα τους έδειχνα, που γέμισα χαρά που μπορούσα και τους προσέφερα τόσα, απλά με το να είμαι ο εαυτός μου. Δεν σταμάτησαν να μου λένε πως δεν περίμεναν οι διακοπές τους να πάρουν τέτοια τροπή και πως πραγματικά ήταν κάτι πολύ καλύτερο απ ότι φανταζόταν. Στο τέλος της ημέρας , θεώρησα χρέος μου να τους δείξω το πώς διασκεδάζει ένας Έλληνας. Καθίσαμε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα πάνω στη λίμνη του Αγίου Νικολάου και τους προσέφερα παραδοσιακά εδέσματα τα οποία συνοδευόντουσαν με άφθονη ρακή. Πριν φύγουμε είχαν ήδη μάθει αρκετές Ελληνικές λέξεις τις οποίες και επαναλάμβαναν δείχνοντας να το διασκεδάζουν ξεχωριστά. O νέος μας φίλος Jeremy δεν έπαψε να μας ευχαριστεί για τις πιο όμορφες διακοπές που είχε έως τώρα στη ζωή του και συνέχιζε λέγοντας μας πως η ΙΡΑ είναι πραγματικά ο λόγος που το έζησε όλο αυτό, προσκαλώντας μας να τον επισκεφθούμε στην χώρα του”, αφηγείται με ενθουσιασμό ο κ. Φραγκάκης.
Αν τελικά η συμμετοχή των ντόπιων επαγγελματιών στο club είναι μεγάλη και υπάρχει ενδιαφέρον όπως γίνεται μέχρι τώρα, ίσως στο μέλλον, γίνει πραγματικότητα και το όνειρο του Πρόεδρου της Ένωσης Λασιθίου για ένα πολυπληθές Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στον Άγιο Νικόλαο που θα προβληθεί την περιοχή αλλά θα δώσει και σε πολλούς συναδέλφους του την ευκαιρία να γνωρίσουν το νομό Λασιθίου, μια από τις πιο όμορφες γωνιές της Ευρώπης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ-δημοσιογράφος Εφημερίδας "Ανατολη"


http://ipalasithiou.blogspot.gr/p/blog-page_22.html